Výbava a kozmetika na čistenie bicykla

Už sa blíži cyklistická sezóna a s ňou nás čaká aj dôkladná údržba našich bicyklov. Treba nielen dofúkať kolesá, ale ich aj priebežne čistiť a namazať, aby nám znovu robili radosť.

Rex Chain Cleaner


Čistiaci prostriedok, ktorý rozpúšťa olej, vosk a špinu z bicykla. Potom už stačí nečistotu len zmyť vodou. Počas vývoja sa čistiaci prostriedok dlhodobo testoval, preto môžete mať istotu, že je bezpečný pre eloxované hliníkové diely bicykla. Dokonca nezanecháva ani povlak na brzdových kotúčoch, ktorý by zhoršil ich brzdiaci účinok. Môžete ho používať samostatne alebo po rozriedení s vodou je vhodný na použitie v práčke na reťaze. Cena sa pohybuje okolo 16 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Weldtite sada


Ak ste ekologicky zameraní a prekáža vám, že neustále vyhadzujete prázdne obaly od čistiacich prostriedkov, tak Weldtite prináša sadu hliníkovej fľaše s mechanickým rozprašovačom spolu s koncentrátom čistiaceho roztoku. V balení nájdete 200 ml koncentrátu, ktorého zriedením získate až 2 litre čistiaceho prípravku. Je tu samozrejme aj možnosť dokúpiť si samotný koncentrát a fľaša vám tak môže slúžiť dlhú dobu. Cena sa pohybuje okolo 13 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

R.S.P. Čistič Jacky Chain


Pre tých, ktorí si obľúbili značku R.S.P. a ich čistiaci prostriedok Ultra Clean, tak Jacky Chain je jeho vylepšená verzia. Dokonale odstráni olej, tuky a iné nečistoty. Nemusíte sa báť, že by bol agresívny na váš bicykel, pretože neobsahuje žiadne kyseliny, lúhy, žieraviny ani emulátory. Dodáva sa v praktickom 500 ml balení, ktoré vám nejaký čas vydrží. Samozrejme v závislosti od toho, ako často budete čistiť. Cena sa pohybuje okolo 13 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Tunap Sports čistič prevodov


Chcete predĺžiť životnosť pohonu svojho bicykla? Tak samozrejmosťou musí byť pravidelná starostlivosť o prevody, reťaz, kazetu a podobne. A s týmto vám môže pomôcť čistič prevodov od značky Tunap Sports, ktorý sa zameriava na pohon a je vhodný aj pre ebike. 300-mililitrové balenie sa jednoducho používa a produkty od Tunap Sports nájdete aj v profipelotóne. Môžete ich napríklad vidieť v rukách mechanikov tímu Bora-hansgrohe. Cena sa pohybuje okolo 13 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Park Tool sada kefiek


Čistý bicykel je zárukou toho, že vás na výjazdoch neprekvapia nečakané problémy. K tomu, aby ste ho udržali v poriadku, vám pomôže sada kefiek. Každá má svoje určenie. Dvojitá je určená na prevody, tá s mäkkou špongiou je na rám, hrubšia očistí plášte od blata a s malou kefkou sa dostane na všetky ťažko prístupné miesta. Príjemným bonusom sú rukoväte, ktoré vďaka svojmu tvaru dobre držia aj v mokrých rukách. Cena sa pohybuje okolo 25 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Cyclon Bike Care Instant Polish Wax


Na záver, keď už bude váš bicykel čistučký, odmastený a zbavený špiny, potrebujete len finálnu úpravu. A tú vám poskytne Instant Polish Wax – ochranný vosk. Stačí aplikovať tenkú vrstvu, ktorú rozotriete navlhčenou handričkou. Dokonalý lesk dosiahnete suchou handričkou a časti bicykla budú vyzerať ako nové. Vosk môžete použiť na všetky povrchy na vašom bicykli – chróm, karbón, hliník, gumové či plastové povrchy. Cena sa pohybuje okolo 5 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Force čistiaca sada


Po zime je dôležité vyčistiť každý kúsok bicykla, aby nás nič neprekvapilo pred novou sezónou. K tomu sa perfektne hodí čistiaca sada od Force. Sada obsahuje 4 kefy rôznych tvarov. Vysoká kefa na rám, dvojitá na výplety, nízka na plášte a dlhá kónická na čistenie pohonu. Navyše dostanete praktickú rukavicu a jemnú utierku z mikrovlákna. Všetko balené v šikovnom vrecúšku, aby ste celú sadu mali vždy pokope. Cena sa pohybuje okolo 19 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Ak vás niektorý z uvedených produktov zaujal, neváhajte navštíviť stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Nebývam v rodinnom dome, ale v klasickom paneláku. Možno jedna z najčastejších otázok, aké od vás za tie roky dostávam, znie: ako a kde čistím bicykel? Tak sa na to pozrieme bližšie.
Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel PR článok

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel

Správne prostriedky na čistenie bicykla a mazivo dokážu výrazne stíšiť jazdu, predĺžiť životnosť komponentov a vo výsledku ušetriť za servis. Prinášame niekoľko tipov.
Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý PR článok

Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý

Poznáte ten pocit, keď poumývate bicykel, všetko namažete a zostanete sa naň pozerať ešte ďalších 10 minút s úsmevom? Trochu vám k nemu pomôžeme a pridáme niekoľko tipov na vhodné doplnky.
keyboard_arrow_up
adb